Kosmetiikan turvallisuuden arviointi

Kosmetiikkatuotteiden turvallisuuden arviointi (Cosmetic Product Safety Report tai CPSR) on soveltuvan asiantuntijan laatima arvio tuotteen turvallisuudesta, joka vaaditaan kaikilta kosmetiikkatuotteilta jotka asetetaan markkinoille Euroopan Unionissa. Kosmetiikan turvallisuusarviossa arvioidaan kuluttajaturvallisuutta tuotteen käyttötarkoituksen mukaisessa ja ennakoitavissa olevassa virhekäytössä. Turvallisuusselvityksessä tarkastetaan ettei tuote sisällä kosmetiikassa kiellettyjä raaka-aineita, ja että tuotteessa käytetyt raaka-aineet soveltuvat tuotteen käyttötarkoitukseen. Lue lisää turvallisuusarvioinnista.

 

 

Kosmetiikan mikrobi- ja säilyvyystestaus

Kosmetiikkatuotteiden mikro- ja säilyvyystestauksella varmistetaan tuotteen hygienia, ja tarkastetaan ettei tuottesta löydy haitallisia mikrobeja. Turvallisuuden arvioiminen edellyttää tuotteen mikrobiologisen laadun varmentamista, mutta valmistaja voi myös säännöllisesti testauttaa tuote-eriä osana omavalvontaa. Palveluihimme kuuluvat mm. mikrobitestaus, tuotteen fyysisen säilyvyyden testaus, sekä iho- ja silmä-ärsytystestit. Tutustu testauspalveluihin täällä.


Raaka-aineet kosmetiikan valmistukseen

Verkkokaupastamme voit ostaa pienissä erissä kosmetiikkapakkauksia, tarvikkeita tuotteiden hygieninan valvontaan, sekä turvallisia, myös kotikosmetiikan valmistukseen soveltuvia raaka-aineita. Valikoimastamme löytyy muun muassa kasviöljyjä, vahoja, emulgaattoreita, uutepohjia ja säilöntäaineita.

Cetearyl alcohol (setearyylialkoholi)

Cetearyl alcohol eli setearyylialkoholi on rasva-alkoholi seos, joka tuo täyteläisen koostumuksen voiteille ja rasvoille. Setearyylialkoholia käytetään emulgaattorina kosmetiikassa sen ihoa pehmentävien, sekä kosteuttavien vaikutusten vuoksi.  Setearyylialkoholi on olomuodoltaan valkoista ja vahamaista hiutaletta, joka liukenee veteen, öljyyn sekä alkoholiin.  Hyväksytty yleisimmissä luonnonkosmetiikan standardeissa.  INCI: Cetearyl alcohol CAS-numero:  67762-27-0 Käytön rajoitukset: Ei rajoituksia Käyttötarkoitus: Emulgaattori, emulsion stabiliointi, surfaktantti, viskositeetin kontrollointi ja ihoa pehmentävät vaikutukset. Tyypillinen käyttöpitoisuus:  0.5% - 5.0% Sulamispiste:  49.0-56.0 ° C

Alkaen 7.49 €

Citric acid (Sitruunahappo E330)

Sitruunahappo soveltuu käytettäväksi kosmetiikassa ja elintarvikkeissa happamuuden säätöaineena parantaen näin tuotteiden säilyvyyttä. Sitruunahappo  on myös yleisesti käytetty aine kalkkeutumien puhdistuksessa. Hyväksytty yleisimmissä luonnonkosmetiikan standardeissa. INCI: Citric acid CAS-numero:  77-92-9 / 5949-29-1 Käytön rajoitukset:   Ei rajoituksia. Käyttötarkoitus: Säilöntäaine, happamuuden säätely ja geelin muodostus. Pakkauskoko: 100 g, 500 g, 1 kg.

Alkaen 4.89 €

Sodium Benzoate (Natriumbentsoaatti E211)

Sodium Benzoate (Natriumbentsoaatti) on luonnonkosmetiikassa COSMOS/ECOCERT-hyväksytty säilöntäaine, jota käytetään myös elintarvikkeissa E-koodilla 211. Sodium benzoate on yleinen säilöntäaine kosmetiikassa. Se parantaa tehokkaasti tuotteen säilyvyyttä ja on yleisesti hyvin siedetty. INCI: Sodium Benzoate CAS-numero: 532-32-1 Käytön rajoitukset: Suurin sallittu pitoisuus 0,50% iholle jätettävissä tuotteissa (leave-on), 2,5% iholta pois huuhdeltavissa tuotteissa (rinse-off), 1,7% suuhygieniatuotteissa (EC 1223/2009 Annex V/1). Käytön suositukset: Huomioi suurin sallittu käyttöpitoisuus 0,50%. Yksittäin käytettynä pitoisuus tyypillisesti 0,1-0,4%, Muiden säilöntäaineiden kanssa alle 0,20%. Toimii laajassa pH-skaalassa.

Alkaen 3.99 €

Potassium sorbate (Kaliumsorbaatti E202)

Potassium sorbate (Kaliumsorbaatti) on luonnonkosmetiikkaan soveltuva elintarvikelaatuinen säilöntäaine. Elintarvikkeissa sen E-koodi on E202. Potassium sorbate on COSMOS/ECOCERT-standardin mukainen säilöntäaine, ja vegaanista. Sitä valmistetaan sorbiinihaposta. Se toimii laajassa pH-skaalassa ja soveltuu hyvin erilaisiin kosmetiikkaformuloihin voiteista shampoisiin ja meikkituotteisiin. Kaliumsorbaatti ehkäisee hiivojen, homeiden ja bakteerien kasvua ja parantaa tehokkaasti tuotteen säilyvyyttä. Sitä voidaan käyttää yksittäin, mutta useimmiten käytetään useamman säilöntäaineen yhdistelmiä. INCI: Potassium sorbate CAS-numero: 590-00-1 / 24634-61-5 Käytön rajoitukset: Sallittu maksimipitoisuus 0,60% (EC 1223/2009 Annex V/4) Käyttösuositukset: Suositeltu käyttöpitoisuus 0,2-0,4% jos käytetään yksin, tyypillisesti alle 0,20% kun käytetään yhdessä muiden säilöntäaineiden kanssa. Toimii laajassa pH-skaalassa välillä 2.0-6.0. Saatavilla olevat pakkauskoot:  50 g, 100 g, 500 g, 1 kg

Alkaen 3.99 €

Geeli- tai seerumipohja

Valmis neutraali ja hajusteeton geeli- tai seerumipohja. Seerumien ja puhdistusgeelien valmistukseen. Kirkas, silkkinen ja neutraali kevyt geelipohja, joka ei jätä iholle raskasta tunnetta. Geelipohja koostuu neutraaleista kasviperäisistä raaka-aineista (vegaaninen). Glyseroli ja koivunmahla kosteuttavat lempeästi ihoa.  Tuotteeseen voidaan lisätä erilaisia vesiliukoisia kosmetiikan raaka-aineita tai väri- ja tuoksukomponentteja halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Tuotetta voidaan käyttää myös sellaisenaan. Saatavilla olevat pakkauskoot 1 litran ja 5 litran kanisteripakkaukset.  INCI (Ingredients): AQUA, GLYCERINE, HYDROXYETHYLCELLULOSE, BETULA PENDULA (BIRCH) SAP, ASCORBIC ACID, PHENOXYETHANOL Varoitukset: Vain ulkoiseen käyttöön. Vältä tuotteen joutumista silmiin. Huomoitavaa valmistajille: Testaa aina huolellisesti raaka-aineiden soveltuvuus formulaan. Noudata suositeltuja käyttöpitoisuuksia. Mikäli valmistat tuotteita kuluttajamyyntiin, tulee sinun huolehtia turvallisuusarvioinnista sekä rekisteröidä tuotteet EU:n CPNP-portaaliin, ja varmistaa että pakkausmerkintäsi ovat kosmetiikkalainsäädännön mukaiset. Dokumentaatio ja ohjeet info@fingredient.com.

Alkaen 34.00 €

Airless Dispenser Seerumi- ja emulsiopakkaus 30 ml

Tyylikäs ja moderni 30 ml Airless dispenser -pakkaus huuretulla lasilla ja hopeisilla yksityiskohdilla. Pakkauksessa tuote ei pääse kosketuksiin ilman eikä käsien bakteerien kanssa, joten säilöntäaineita ei tarvita yhtä paljon kuin avoimessa pakkauksessa ja tuote säilyy suojassa ympäristön rasitukselta. Tämä seerumi- tai emulsiopakkaus soveltuu kevyiden tuotteiden, kuten geelien, seerumien, emulsioiden ja öljyjen pakkaamiseen. Pakkaukseen voit suunitella oman etikettisi. Huomioithan, että paksu voide voi tukkia pumpun.

1.95 €

Hygieniatesti Hygicult TPC - Bakteerien kokonaismäärä

Orion Diagnostica Hygicult TPC on helppokäyttöinen ja nopea hygieniatesti aerobisten mikro-organismien, eli kokonaisbakteerien määrittämiseen pinnoilta ja nesteistä. Se on tarkoitettu yleisen hygieniatason karkeaan seurantaan, koska testi edistää kaikentyyppisten bakteerien, hiivojen ja homeiden kasvua. Pakkaus sisältää tuotteen käyttöohjeet, eikä tulosten tulkinta vaadi erityisosaamista. Nämä hygieniatestit solveltuvatkin erityisen hyvin kosmetiikan tuotantotilojen ja tuote-erien omavalvontaa. Hygicult TPC -pakkaus sisältää 10 kaksipuolista näytteenotinta. Sen detektioraja on 1000 pmy/ml, eli puhdas näyte vastaa kosmetiikassa aikuisille kuluttajille suunnattuja raja-arvoja. Näytteenottimia kasvatetaan huolellisesti suljetuissa suojaputkissaan • 35 - 37 °C:ssä päivä • 27 - 30 °C:ssä 2 päivää • 18 - 25 °C:ssä aina 5 päivään asti Vaurioitunutta tai kuivunutta testikapselia ei tule käyttää. Noudata valmistajan ohjeita ja säilytä huolellisesti ohjeiden mukaan avaamattomina, valolta ja lämmöltä suojattuna.

45.50 €

Kaakaovoi

Kaakavoi (Theobroma Cacao Seed Butter) on miellyttäväntuoksuinen kermanvaalea rasva, jota voidaan käyttää erilaisissa voiteissa, rasvoissa, ja emulsioissa sekä saippuoissa. Kaakaovoin sulamispiste on matala, vain noin 35 C, joten se sulaa iholla. Se hoitaa ja suojaa ihoa, ja on turvallinen käyttää. INCI: THEOBROMA CACAO SEED BUTTER Käyttötarkoitus: Ihoa hoitava ja suojaava, emollientti Saatavilla olevat pakkauskoot: 500 g, 1 kg

Alkaen 12.90 €

Kauraöljy

Kauraöljy on ihoa rauhoittava ja hoitava luonnollinen öljy. Kauraöljy sopii monenlaisiin emulsioihin, voiteisiin ja rasvoihin. Ominaisuuksiltaan se on kevyttä, helposti imeytyvää ja helposti emulgoituvaa. Kauraöljyn tuoksu on luonnollisen viljainen ja neutraali verrattuna moniin kasviöljyihin. Öljy sisältää luonnostaan runsaasti Omega-rasvahappoja sekä E-vitamiinia. INCI: Avena Sativa Kernel Oil Käyttötarkoitus: Ihoa hoitava, rauhoittava Käytön rajoitukset: Ei käytön rajoituksia Alkuperämaa: Suomi

Alkaen 39.90 €

Askorbiinihappo (C-vitamiini) 100 g

Askorbiinihappo (C-vitamiini) on vesiliukoinen antioksidantti ja luonnollinen säilöntäaine. Sitä voidaan käyttää turvallisesti erilaisissa ihon- ja hiustenhoitotuotteissa. Hyväksytty yleisimmissä luonnonkosmetiikan standardeissa. INCI: ASCORBIC ACID Käyttötarkoitus: Antioksidantti, säilöntäaine Käyttökohteet: Emulsiot, voiteet, shampoot, hoitoaineet Formulointi: Sekoita jauhe veteen koko ajan sekoittaen, voidaan käyttää 0.100-5.00% pitoisuuksissa formulasta riippuen. Pakkauskoko: 100 g Tuote toimitetaan biohajoavassa elintarvikelaatuisessa pussissa. VAIN ULKOISEEN KÄYTTÖÖN.

4.90 €

Sheavoi 500 g

Refinioitu sheavoi tai karitevoi on miellyttävän vaniljaisen tuoksuinen ja väriltään miltei puhtaan valkoinen luonnollinen rasva, jota saadan sheapuun pähkinöistä. Sheavoi on loistava pohja ihoa hoitaville rasvoille ja voiteille, ja sitä voidaan käyttää myös sellaisenaan. INCI: BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER Käyttötarkoitus: Ihoa hoitava Käytön rajoitukset: Ei rajoituksia Pakkauskoko: 500 g

Alkaen 13.49 €

Glyseroli Kasviperäinen

Glyseroli on kirkas neutraali pohja ja soveltuu moninaisiin käyttötarkoituksiin kosmetiikan valmistuksessa. Se on tuoksuton, turvallinen ja maultaan hieman makea viskoosinen neste. Glyseroli toimii humektanttina ja sitoo kosteutta. Sitä voidaan käyttää niin kasviuutteiden kuin emulsioidenkin pohjina, sekä tuomaan viskositeettia vesipitoisiin tuotteisiin. INCI: GLYCERIN Puhtaus: >99% Käyttötarkoitus: Humektantti, uutepohja, denaturantti, ihoa hoitava, viskositeettia kontrolloiva,  kosteuttava Käytön rajoitukset: Ei rajoituksia

Alkaen 10.14 €

pH-mittari

Helppokäyttöinen pH mittari kosmettikkatuotteen pH-arvon määrittämiseen. Kynän mallisen LCD-näytöllä varustetun pH-mittarin avulla löydät optimaalisen pH-arvon kosmetiikan valmisteisiin. Soveltuu myös muihin käyttökohteisiin, esimerkiksi ruuan, juoman, veden tai maaperän pH-mittaamiseen. Ph-mittarin toiminta perustuu hienovaraiseen elektrodianturiin, joka sijaitsee tuotteen alaosassa. Elektrodianturi on hyvä muistaa putsata aina mittauksen jälkeen, jotta pH-arvot pysyvät tarkkoina.  Paukkauksessa tulee mukana selkeät käyttöohjeet, sekä 2 pussia puskurointijauhetta. PH-mittari tulee kalibroida puskurointijauheiden avulla ennen käyttöönottoa. Tekniset tiedot: pH-arvon skaala: 0,00 - 14,00 Toiminta alue: 0 °C - 80 °C

14.90 €

    Siirry verkkokauppaan

    Kosmetiikan pakkausmerkinnät, markkinointi & lainsäädäntö

    EU:n kosmetiikkadirektiivi säätelee kosmetiikkavalmisteiden markkinointia sekä markkinointiviestintää (Cosmetic Regulation Regulation (EC) No 1223/2009 Article 20: Product claims). Tuotteesta annetun tiedon on oltava hyödyllistä, ymmärrettävää ja luotettavaa niin, että kuluttajat sekä ammattikäyttäjät voivat tiedon pohjalta tehdä perusteltuja valintoja. Markkinointiväittämien pitää siis pohjautua tieteelliseen tutkimukseen, ja valmistajan on pystyttävä tarvittaessa perustelemaan käyttämänsä markkinointiväittämät. Myös kosmetiikkatuotten kuluttajapakkausesta on löydyttävä lainsäädännön edellyttämät tiedot.